PLINTA MINIMALISTA IN PROIECTUL DE DESIGN INTERIOR

PLINTA ASCUNSA SI IMPORTANTA ACESTEIA IN DESIGN-UL DE INTERIOR

Salutare prieteni ai DIZEN-ului!

Doresc sa va vorbesc in acest articol despre importanta plintei ascunse in amenajarea proiectelor de design interior.

Sursa imagine: click aici

dizen_design_interior_cluj_plinta shadowline

Clientii sunt interesati sa achizioneze materiale de calitate in implementarea proiectelor de design interior. Chiar daca aceste materiale sunt mai scumpe, recomandarea Dizen pentru toate proiectele de design interior este: utilizarea unei plinte ascunse rezistente la socuri. Aceasta in final care sa vina la pachet si cu un design linear – minimalist.


Ca si definitie foarte simpla: plinta este elementul decorativ dar si de protectie, care separa unghiul format intre planul pardoselii si peretelui.


Sursa imagine: click aici

Plintele sunt folosite pentru a acoperi rostul dintre suprafata peretelui si pardoseala. Astfel , acest element este necesar si obligatoriu pentru a inchide perimetru linear – continuu cu un element decorativ, simplu si elegant. De asemenea, rolul plintei este de a proteja baza peretelui: de abraziune si socuri mecanice.

Plinta are un rol foarte important si contribuie la frumusetea interioarelor. Acesta trebuie aleasa adecvat si proportional cu inaltimea camerei , respectiv al golurilor de usi propuse ( atentie la inaltimea acesteia).

Arhitectii pun un accent insemnat in alegerea acesteia, pentru a aduce un efect vizual atragator in design-ul de interior.

Pe an ce trece, spatiile interiore favorizeaza din ce in ce mai tare tendinta spre spatii minimaliste, simple, lineare. Astfel plintele ascunse din aluminiu ofera capacitati versatile si durabile, fata de plintele clasice.

Plinta ascunsa este un profil de alumiuniu dintr-o singura piesa, creaza un finisaj aliniat si la culorea peretelui tip Flush sau aliniat la baza peretilor interiori de tip shadowline. Aceasta poate sa difere atat ca geometrie cat si ca dimensiune in functie de producator.

Un alt aspect important este faptul ca putem ilumina acest tip de plinta.

Plinta aliniata si la culoarea pertelui tip Flush  Sursa imagine: click aici

dizen_design_interior_cluj_plinta shadowline

Plinta Shadowline Sursa imagine: click aici

dizen_design_interior_cluj_plinta shadowline

Plinta Shadowline iluminata Sursa imagine: click aici

dizen_design_interior_cluj_plinta shadowline

De ce plinta ascunsa din aluminiu in design-ul de interior?

Plinta de alumiuniu este rezistenta la uzura si impact, mai ales daca este vorba de o zona cu trafic intens. Aceasta rezista foarte bine in timp, insa daca este lovita ofera posibilitatea de a fi reparata foarte rapid.

Un alt rol foarte important este faptul ca armonizeaza un proiect de design interior : avem un produs ce raspunde foarte bine atat ca durabilitate cat si estetic.

Cum se monteaza plinta ascunsa?

In functie de design-ul propus, plinta ascunsa este proiectata pentru a se potrivi placilor de gips-carton aplicate peste peretii interiori. Montajul acesteia este relativ rapid , insa evident necesita o echipa specializata in finisaje.

In acest mod vom obtine pereti drepti cu un finisaj complet curat. 

Sursa imagine: click aici

dizen_design_interior_cluj_plinta shadowline

In proiectele Dizen Studio se regaseste minimalimul deoarece suntem pasionati de minimalism.

Tu ce stil preferi? Minimalism? Insemna ca esti Dizen!

Contacteaza DIZEN STUDIO pentru toate proiectele tale de design interior si te asiguram ca limita de timp impusa de tine va deveni prioritatea noastra!