SUGESTII ILUMINARE ZONA DINING IN DESIGNUL DE INTERIOR

Salutare prieteni ai DIZEN-ului!

In absolut orice proiect de design interior, zona de dining are o importanta deosibita, fie aceasta amplasata intr-un apartament sau o casa.

Evident, toate zonele sunt importante intr-un proiect de design interior. Acestea  le putem defini a fi “personalitati diferite“ insa egal de importante.

Dining -ul , foarte pe scurt: este locul unde stai cu familia si cei dragi, petreci un timp valoros in perioada Sarbatorilor si Ocaziilor speciale, te bucuri de o mancare delicioasa sau mai nou, datorita pandemiei, deserveste chiar ca si birou temporar ( pentru cei ce lucreaza de acasa).

Astfel, are rolul  sa iti ofere o stare de bine, fapt pentru care aceast cadru trebuie integrat si valorificat cat mai perfect intr-un proiect de design interior.

In urma cu cateva decenii, aceasta zona a fost denumita “sufragerie”. Mai exact camera a fost inventata si integrata in designul de interior la finalul secului al XIX- lea, inceputul secolului al XX-lea. Pe parcusul anilor denumirea acestei incaperi s-a schimbat. Acum o regasim sub numele de “Dining”, insa nu s-a schimbat si functional.

Pe planurile de arhitectura si design interior, dining-ul , il regasim:  fie ca si camera independenta, fie zona integrata intr-un open space cu zona de zi / living, fie integrata in zona de bucatarie , tot ca si open space.

Scopul articolui are la baza : Iluminarea zonei Diningului in designul de interior. Astfel foarte important modul in care scoatem in valoare prin iluminare acest loc.

Etapa pentru montajul corpurilor de iluminat, in absolut orice proiect, se regaseste la finalizarea implementarii unui proiect de design interior. Este o etapa foarte importanta, care nu trebuie subestimata, deoarece iluminatul ofera senzatia si atmosferta in absolul orice amenajare interioara.

Va propunem cateva exemple ce sa va ajute in achizitia corpurilor de iluminat pentru zona dining.

Un brand preferat de Dizen Studio , este Mimax – Spania.

Mimax este un brand ce a aparut pe piata in anul 2008 si s-a remarcat datorita liniilor de design pentru iluminatul decorativ sau tehnic.

ACCURITY – BY MIMAX ( sursa imagine  click aici )

Un design linear , foarte versatil, ce poate sa fie integrat in proiectele de design interior, atat pentru zone cu masute joase sau inalte.

dizen-design-interior

TANGENZIALE – BY MIMAX ( sursa imagine click aici )

Mai simplu de elegant de atat nici ca se poate. Elemente geometrice regasite in proiectele de design interior Dizen. Forma ideala ce oferta atat feminitate cat si masculinitate intr-o incapere.

dizen-design-interior

GEOMETRICA – BY MIMAX ( sursa imagine click aici )

Definiste tipologia celor carora le plan lucrurile mai complicate, insa transpuse in linii simple. Reprezinta o sursa de iluminat care scoate din rutina orice ambient atat prin geometria dinamica, dar si contrastul cromatic. 

dizen-design-interior

PEDRAFORCA – BY MIMAX ( sursa imagine click aici )

Pedraforca este unul din cei mai faimosi munti din Catalania, deoarece nu este conectat vizibil cu alti munti.

Forma lampii , inspirata din elemente naturii, transmite o vibratie, putere si dinamism in design-ul interior.

dizen-design-interior

DIMENSIONS – BY MIMAX / designer: Susane Uerlings ( sursa imagine click aici  )

Deoarece mentionam mai sus faptul ca dining-ul are functionalitate versatila, uneori chiar ca si birou, modelul Dimensions este ideal pentru cei ce isi doresc o integrare atat tehnica cat si decorativa deasupra mesei.

Forme simple, insa cu o putere de iluminare mare. Perfect integrata in design-ul de interior al oricarului dining.

dizen-design-interior

In proiectele Dizen Studio se regaseste minimalimul deoarece suntem pasionati de minimalism.

Tu ce stil preferi? Minimalism? Insemna ca esti Dizen!

Contacteaza DIZEN STUDIO pentru toate proiectele tale de design interior si te asiguram ca limita de timp impusa de tine va deveni prioritatea noastra!