PRETURI DESIGN INTERIOR 2022

PRETURI DESIGN INTERIOR 2022

Salutare prieteni ai DIZEN-ului!

Aproape se poate spune faptul ca prima intrebare a clientilor este :

Care este “pretul” pentru un proiect de design interior ? la ….( fie o casa, fie un apartament, fie cabinet, bistro etc)

Suntem intr-o adevarata bula imobiliara, insa foarte multe persoane achizitionaza diverse spatii ( este excelent! banii circula, nu stau blocati ), insa ulterior acestia doresc sa le si amenajaze.

Cererea ofertelor pentru pretul serviciilor de proiect de design interior este foarte mare.

De regula clientii prefera sa ceara 2-3-4 oferte ( ceea ce este foarte bine, deoarece doar asa poti sa faci diferenta de calitate a serviciilor intre ceea ce iti ofera un studio de design interior fata de altul ).

BRAVO!!!

Recomand sa se ceara oferte

Insa, recomand sa se si ceara explicatii despre continutul serviciilor, nu doar la pret sa se opreasca tot. Astfel ulterior sa se compare realist pretul. ( costul unui kilogram de mere este diferit de costul unui kilogram de capsuni: chiar daca la baza tot fructe sunt )

Formula clasica primita de la majoritatea clientilor este urmatoare:

Cat costa un proiect de amenajare / design interior pentru o casa, parter si etaj, care are 175 mp ( suprafata este data ca exemplu) ?

sau

Am un apartament cu 3 camere, 2 bai, bucatarie si living de 98 mp ( ( suprafata este data ca exemplu) . Va rog sa imi trimiteti o oferta de pret. “

Raspunsul DIZEN este urmatorul :

pentru OFERTA PRET PROIECT DESIGN INTERIOR / PRETURI DESIGN INTERIOR

Suprafata este intr-adevar relevanta sa ne imaginam cat de mare este spatiul.

Insa foarte important este complexitatea serviciilor, pe care le doriti, astfel avem rugamintea sa ne trimiteti :

– planul spatiului ( schita )

– poze cu actualul santier daca este posibil ( nu este obligatoriu, insa ne-ar ajuta detalii despre ceea ce se intampla la interior)

– poze relevante cu exemple de spatii interioare pe placul clientului ( adica exemple luate de pe diverse surse online. Explicatie: acestea ajuta foarte mult ca inclusiv clientul cat si designerul sa se afle daca sunt pe aceeasi lungime de unda si sa rezoneze).

– detalii despre imobil / spatiu

De aici situatiile / reactiile ce urmeaza din partea clientilor sunt diferite.

Avem 2 tipologii:

Clientul multumit si dornic sa realizeze un proiect

Acesta este clientul dispus la comunicare. El trimite detalii, planuri, poze, si explicatii, bugete etc. In urma acestora, Dizen Studio poate contura oferta de pret corecta, personalizata pe nevoile si bugetul acestuia si programata lucrarea in caledarul de proiecte ( conform volumului de munca).

Ulterior clientul revine si cu un feedback asupra ofertei.

Clientul nemultumit, unde cifra spune tot, restul nu mai conteaza

Acesta este clientul “suparat” pentru faptul ca nu a primit un raspuns concret cu o suma exacta sau pe metru patrat la cererea acestuia. Acest tip de client dispare, deoarece doar pretul conteaza, fara sa mai revina cu un raspuns sau sa furnizeze anumite informatii.

As dori ca in acest articol sa aduc mai multe explicatii, referitor la modul in care se poate face o oferta de pret care sa acopere exact nevoia clientului.

PROIECTE DIFERITE / SUPRAFETE DIFERITE / NEVOI DIFERITE = PRET DIFERIT

Pretul corect al unui proiect de design interior este personalizat, deoarece fiecare spatiu interior ce urmeaza a fi amenajat este distinct; cerinta si nevoia clientul este diferita, respectiv nivelul de dificulate si detaliere al fiecarui proiect este particular.

CREATIVITATEA NU SE TARIFEAZA LA METRU PATRAT

Cel mai des intalnita intrebare : Cat este costul pe metru patrat?

Dizen Studio nu lucreaza la metru patrat, deoarece nu se aplica acelasi principiu ca si in imobiliare, anume amprenta ca suprafata a spatiului.

Este imposibil sa realizezi activitati de creatie la metru patrat. Creativitatea nu se tarifeaza la unitate.

Un proiect de design interior implica amenajare de pardoseala, pereti integrali si tavan. Proiectul de design este conceptul unitar, frumos vizual si functional. Fapt pentru care, in urma detaliilor oferite de client, se va realiza o evaluare a volumului de munca, din care va rezulta pretul proiectului de design interior.

Sa se inteleaga mai exact imposibilitatea de tarifare la metru patrat:

Nu se poate pune problema: cu cat costul e mai mare pe metru patrat cu atat e mai frumos proiectul; daca pretul este mai mic pe metru patrat atunci proiectul va fi mai urat si mai putin creativ, deoarece acesta a fost bugetul.

MUNCA DIN SPATELE PROIECTULUI

Doar dupa ce se incepe un proiect de design interior clientul realizeaza cu adevarat complexitatea activitatilor din spatele planurilor, 3d-urilor, planselor tehnice ( deoarece totul ce este pe hartie trebuie sa functioneze).

In etapa de ofertare trebuie subliniat faptul ca un proiect de design interior include si “activitati” care nu sunt transpuse pe hartie ca si proiect, insa fac parte din absolut orice proiect :

etapa de research unde se cauta materiale

discutii cu furnizorii

discutii cu executantii in functie de dorintele clientului,

cererea de oferte

deplasari la santier

deplasari la furnizori / prezentarea materialelor propuse

consultanta pe parcusul proiectului

ore si ore de stat la telefon

ore si ore pentru trimiterea e-mailurilor etc etc lista poate sa continue

Toatea acestea se cuantifica in foarte mult timp si energie, ce insemna IMPLICARE in proiect.

COMPARATIA SANATOASA SI REALISTA

Cum am precizat si mai sus ca si exemplu : costul unui kilogram de mere difera de costul unui kilogram de capsuni ( chiar daca tot fructe sunt).

Este important sa se faca cat mai corect comparatia preturilor pentru serviciile de design interior.

Am incercat in toate aceste randuri sa explic cat mai direct si exact posibil in ceea ce sta in spatele unei oferte de pret. Astfel incat ulterior sa fie de ajutor tuturor celor care doresc sa colaboreze cu un designer de interior, DIZEN STUDIO.

In proiectele Dizen Studio se regaseste minimalimul deoarece suntem pasionati de minimalism.

Tu ce stil preferi? Minimalism? Insemna ca esti Dizen!

Contacteaza DIZEN STUDIO pentru toate proiectele tale de design interior si te asiguram ca limita de timp impusa de tine va deveni prioritatea noastra!