CAT DUREAZA UN PROIECT DE DESIGN INTERIOR

CAT TIMP DUREAZA UN PROIECT DE DESIGN INTERIOR

Cea mai des adresata intrebare din partea clientilor este: Cat timp dureaza proiectul de design interior? In cat va fi gata? ” 

Traim in secolul vitezei, unde toti dorim ca totul ca se desfasoare si concretizeze cat mai repede posibil.

Si apoi mai primim inca o data intrebarea Cat timp dureaza proiectul de design interior? “. 

Durata proiectului de design interior:

poate fi un lucru dificil de estimat. Fiecare proiect este custom, fiecare spatiu este diferit, fiecare client are anumite idei si doleante, bugetul este diferit de la proiect la proiect, fiecare client prioritizeaza anumite etape etc.

Dupa ce facem tema de proiect unde putem cat de cat face o analiza si un plan de desfasurare al proiectului, experienta noastră in domeniu ne-a invatat sa socotim cu aproximatie cat timp trece pana cand clientul isi va vedea spatiul complet transformat ( bineinteles luand in calcul si buffer time ).

Intelegerea intregului proces il ajuta pe client sa fie mai realist cu privire la termenul de finalizare a proiectului.

Mai jos vei gasi o mica descriere a etapelor pentru a va face o idee despre cat dureaza un proiect de design interior.

Am sa va dau un exemplu de proiect foarte des intalnit, un proiect la scara redusa:

Spatiu: Apartament

Suprafata: 80.00 mp

Stilul: minimalist

Buget investitie: 50.000 Euro

Asistenta de santier: Da

Start proiect: 01.02.2020

Start executie recomandat: estimativ dupa data 10.04.2020

SAPTAMANA 01

  1. INTALNIREA CU ARHITECTUL – este pasul in care se stabileste tema de proiectare: spatiul studiat, functionalitatea si stilul dorit. Acest pas puncteaza toate detaliile, doleantele si solicitarile clientului. Astfel puse toate detaliile cap la cap sa genereze volumul si timpul de lucru necesar realizarii proiectului de design interior.
  1. DOCUMENTAREA – : Se va face documentarea pentru a intelege stilul, gama cromatica, materialele, dar si ambianta pe care trebuie sa o propuneti. Tot această etapa presupune si gasirea unui concept: acel ceva care va diferentia proiectul de celelalte amenajari. Documentarea consta dintr-o selectie de poze trimise catre client.
  2. OFERTA DE PRET: in cazul Dizen Studio, oferta de pret este trimisa pe e-mail, indiferent de locatia unde se afla proiectul, aceasta incluzand toate detaliile si aspectele ce vor fi dezvoltate punctual in proiect ( ce se vor regasi si in descrierea de mai jos). Dupa acceptul primite de la client, se va realiza contractul.
  3. PROGRAMAREA PROIECTULUI: Pentru a diminua intercalarea proiectelor, este recomandata programarea din timp a tuturor proiectelor, ceea ce ofera implicare si atentie maxima asupra proiectelor dezvoltate in curs. Impreuna cu clientul se va putea stabili exact data la care se va da startul la proiectul de design interior, in functie de urgenta acestuia. Cu cat mai repede se va decide clientul. cu atat mai repede se va incepe proiectul.

SAPTAMANA 02

( dupa acceptarea ofertei de pret si semnarea contratului)

  1. ETAPE PROIECT DESIGN INTERIOR ETAPA 01 – Releveul si pozele din santier / spatiu

SAPTAMANA 03-04

(In functie de modificarile solicitate de client aceasta perioada se poate prelungi sau diminua)

ETAPA 02 – Conceptul de design

ETAPA 03 – Proiectul 3D

 

SAPTAMANA 05-06-07

(In functie de modificarile solicitate de client aceasta perioada se poate prelungi sau diminua)

ETAPA 04 – Proiectul tehnic

In acest exemplu am ajuns al un aproximativ 7 saptamani ( 30-35-40 zile), in ideea in care avem un client care nu a solicitat multe modificari.

Ne aflam in punctul in care stim ceea ce dorim sa facem in acest spatiu, am bifat toate detaliile, astfel incat tot ce ne ramane de facut este sa se inceapa executia.

Deci, timpul de proiectare al unui aparatament de aproximativ 80.00 mp este de 30-40 zile lucratoare, ceea ce ne ajuta sa programam si pe cand se doreste executia, punerea in opera acestuia si achizitionarea materialelor necesare ( recomandat sa se faca cat mai din timp).

ETAPA 05 – Executia / startul lucrarilor

ETAPA 06 – Asistenta de santier

Executia unui proiect de design interior poate dura, in medie, de la 2 luni la 4 luni sau chiar mai mult, in functie de: suprafata, complexitate, echipa de executie, comenzi si achizitii facute din timp la furnizori, bugetul alocat total sau etapizat al clientului etc.

Cum poate fi optimizat acest termen de executie?

  • Prin realizarea unui proiect de design interior, pe baza caruia fiecare specialitate stie ce are de pus in opera, se poate face un buget cat mai realist de investitie, se pot cere oferte de pret, se pot face comenzi, se poate totul programa etc.

  • Stabilirea de la inceput si existenta unui buget realist de pornire asupra investitiei

  • Programarea din timp si alegerea echipelor de montaj / executie bine coordonate

  • Vizite la furnizori si achizitii organizate ceea ce in vor genera timpi minimi de asteptare

Pasii descriși mai sus sunt etape uzuale ale unui proiect de design interior.

Putem observa ca durata proiectului de design interior este in medie, intre 5 si 9 saptamani.

Contacteaza DIZEN STUDIO pentru toate proiectele tale de design interior si te asiguram ca limita de timp impusa de tine va deveni prioritatea noastra!

DIZEN STUDIO
Everything you need : minimalist interior design, smart ideas, creativity, clean details
Interior Design Projects
0740 075 791