Tendințe viitoare în designul interior 2030

Design interior 2030?

O privire spre  viitor –  locuințe confortabile și durabile

Ce tendinte in designul interior vom avea in viitor? Ce va fi la moda in 2030 in designul de interior?

Acestea sunt intrebarile primite din partea clientilor in momentul cand se incepe un proiect. 

Intrăm într-o eră nouă a designului interior. Aceasta e definită de o conștientizare tot mai mare a mediului, de progresele tehnologice și de dorința de a crea spații care să ne îmbunătățească viața. Tendințele din 2030 se concentrează pe sustenabilitate, conectivitate, flexibilitate, simplitate și personalizare, ducând la case care sunt nu doar frumoase, ci și inteligente, sănătoase și adaptate nevoilor noastre individuale.

1. Armonie cu natura in designul de interior:

 • Design sustenabil: Utilizarea materialelor ecologice, a practicilor de construcție eficiente din punct de vedere energetic și a elementelor biofile care aduc natura în interior va fi esențială.

 • Simplitate: Acest concept vine tot din natura, deoarece din ce in ce mai mult tendinta asupra spatiilor este sa respire si sa evite aglomerarea vizuala. Concepte unitare de design interior cu materiale si culori inspirate din natura.

 • Mobilier multifuncțional: Piesele care servesc mai multor scopuri vor maximiza spațiul și vor reduce risipa.

 • Spații flexibile: Planurile deschise cu soluții de compartimentare adaptabile vor permite configurarea spațiului în funcție de nevoi. Deși conceptul de locuit în plan deschis este popular de ceva timp, îl vom vedea că evoluează pentru a include zonarea flexibilă, a folosi soluții de confidențialitate și a crea spații adaptabile. Spațiile de locuit vor folosi partiții glisante, paravane mobile și separatoare inovatoare de cameră. Acest lucru va permite crearea de camere în camere și va satisface diferite activități și dispoziții în viitoarele tendințe de design interior 2030.

2. Tehnologie integrată / smart home:

 • Case inteligente: Sistemele automatizate vor controla iluminatul, temperatura, securitatea și aparatele, oferind confort și eficiență.

 • Mobilier inteligent: Piesele activate vocal și dotate cu senzori vor îmbunătăți interacțiunea și personalizarea.

 • Spații de lucru flexibile: Birourile de acasă ergonomice și integrate în tehnologie vor facilita munca la distanță. Majoritatea companiilor oferă lucru hibrid și de la distanță. Pe măsură ce munca la distanță continuă, casele vor trebui să se adapteze la aranjamente flexibile de lucru. În primele etape ale adaptării la stilul de viață de lucru de la domiciliu, impus de pandemie, mulți dintre noi s-au descurcat cu posturi de lucru improvizate, deseori stând la colțul meselor noastre sau chiar un simplu scaun la o masă. Cu toate acestea, acum căutăm o soluție dedicată spațiului de lucru. Birourile de acasă, mobilierul ergonomic și spațiile de lucru integrate în tehnologie vor permite persoanelor să fie productive și confortabile de acasă, în conformitate cu stilurile emergente de design interior 2030.

3. Bunăstare și relaxare:

 • Design centrat pe wellness: Caracteristicile care promovează sănătatea mintală și fizică, cum ar fi lumina naturală, spațiile de relaxare și elementele biofile, vor fi la mare căutare. Elementele de design axate pe wellness, cum ar fi caracteristicile biofile, penetrarea maximă a luminii naturale și spațiile dedicate de relaxare vor promova bunăstarea mentală și fizică.

 • Spații comune pentru socializare: Designul va facilita interacțiunea socială și crearea unui sentiment de apartenență la comunitate. Cu un accent tot mai mare pe comunitate, rețele și conexiuni sociale, casele vor fi proiectate pentru a facilita adunările și interacțiunile. De la bucătării comune până la spații comune în aer liber, cum ar fi curți, dezvoltările rezidențiale vor acorda prioritate comunității printre rezidenți în tendințele viitoare de design interior în 2030.

 • Accesibilitate: Caracteristicile adaptate vor face ca spațiile să fie inclusive și accesibile tuturor.

4. Personalitate și stil:

 • Consultatii de design virtual: Designerii vor colabora online cu clienții, oferind experiențe imersive de realitate virtuală. Designerii vor intra online. Creșterea lucrului la distanță și a comunicării digitale va face consultările de design virtuale comune, permițând proprietarilor de case să colaboreze cu designeri de oriunde în lume și să își vizualizeze spațiile de vis prin experiențe captivante de realitate virtuală.

 • Influențe culturale: Amestecul de stiluri din diverse culturi va crea spații unice și pline de personalitate. Globalizarea va continua să influențeze tendințele de design, proprietarii de case și designerii inspirându-se din diverse culturi și tradiții. De aceea, stilurile de design precum designul intercultural și decorul eclectic al casei devin din ce în ce mai populare. De la textile de inspirație turcească până la ceramică africană, anticipați adăugarea acestor influențe globale.

 • Piese vintage: Elemente retro și vintage vor fi reimaginate și integrate în decoruri foarte moderne / tech. Acestea vor deveni piese atractive , adăugând un plus de istorie și caracter ( insa fara exagerare in folosirea lor).

Concluzie:

Tendințele din 2030 ne promit o transformare a spațiilor de locuit, oferindu-ne o combinație de sustenabilitate, funcționalitate, estetică și personalizare. Casele noastre vor deveni spatii de relaxare  inteligente, conectate cu natura și adaptate nevoilor individuale, reflectând valorile și aspirațiile noastre pentru un viitor mai bun.

Ti-a placut articolul despre Tendinte viitoare in designul de interior 2030?

Care sunt tendintele 2030 de design interior din perspectiva ta?

Iti doresti un proiect creativ cu un designer de interior Cluj?

In proiectele Dizen Studio se regaseste minimalimul deoarece suntem pasionati de minimalism.

Tu ce stil preferi? Minimalism? Insemna ca esti Dizen!

Contacteaza DIZEN STUDIO pentru toate proiectele tale de design interior si te asiguram ca limita de timp impusa de tine va deveni prioritatea noastra!

#dizenstudio

#designinteriorcluj

#interiordesign

#dizeninteriordesign

#dizenatelierdeinterioare

#designinteriorcluj

#designinterior