DESIGNUL DE INTERIOR PENTRU BAIE

DESIGNUL DE INTERIOR PENTRU BAIE

Salutare prieteni ai DIZEN-ului!

Indiferent daca abordam un stil clasic, stil modern sau minimalist,  trebuie tinut cont despre faptul ca baia reprezinta  un spatiu la fel de important ca si dormitorul , livingul sau bucataria.

Baile moderne iti pun la dispozitie spatii care printr-o gandire si armonizare corecta se pot maximiza.

Pentru succes estetic un rol foarte important sunt materialele de finisaj si sanitarele. Nu faceti economie pentru un rezultat maxim! Cel mai popular este designul minimalist, care este si foarte avantajos din punct de vedere financiar, dar ofera si linii foarte curate si ordonate.

Designul de interior la o baie este la fel de important ca si la celelalte incaperi, deoarece  este locul destinat igienei zilnice, respectiv si spatiul destinat relaxarii dupa o zi de munca.

Trebuie sa tinem  cont despre modul in care abordam designul in acest spatiul. Daca am abordat un stil modern pe intreaga casa, este indicat sa pastram acelasi stil pe si designul de interior la baii.
Primul impas la designul unei bai, este  sa gasim produsele potrivite si corect selectate, incat sa reusim sa le integram  in spatiul disponibil, pentru a crea ambientul mult visat.

Cand incepem amenajarea unei bai, pe scurt vom parcurge urmatorii pasi pentru proiectul de design interior:

01. Planificarea  spatiului

Foarte important este sa avem selectate inspiratiile cu ceea ce se doreste. Ulterior se face planul 2D si 3d cu propunerea proiectului de design interior. Aici vom avea pozitionat mobilierul, obiectele sanitare dorite si desenul de placare al peretilor. Pe langa toate acestea vom avea si plansele de executie pentru instalatiile termice si electrice. Foarte important este sa se aleaga de la furnizori, materialele si obiectele pe dimensiuni reale. Stabilirea cromaticii si alegerea materialelor: gresie, faianta, mozaic, compozit, piatra etc. vor avea rolul cel mai important.

Pe baza unui proiect de design interior bine gandit, vom avea posibilitatea sa oferim echipei de instalatii pozitiile exacte la toate sanitarele. 

02. Iluminatul unei bai

Trebuie foarte mult sa luam in calcul iluminatul unei bai, prin propunerea mai multor circuite de lumini.

Lumina ambientala, lumina de accent ( in zona lavoarului), respectiv lumina generala. Toate corpurile de iluminat se vor alege de la furnizorii de specialitate. Ulterior echipa de electricieni va primi setul de planse cu pozitiile la corpurile de iluminat, intrerupatoare si prizele propuse.

03. Ventilatia unei bai

Din pacate acest aspect de cele mai multe ori este neglijat de catre clienti. O ventilatie adecvata asigura durabilitatea un proiect de amenajare al unei bai la ani de zile. O baie care nu este corect ventilata, aduce la pachet o serie de probleme. Toata lumea a auzit de: mucegai, condens, mirosuri neplacute. Recomandat este un ventilator puternic, de calitate superioara cu temporizator la distanta. As lasa de-o parte categoric ventilatoarele la 100 de lei.

04. Alegerea materialelor

Procesul de amenajare al unei bai, fata de alte spatii, implica munca cu adezivi. Recomandarea pentru toti clientii, este sa aleaga  placi superioare , de calitate dar si cu un design bine gandit. Un perete placat intr-o baie, nu se modifica atat de usor ca si cum am schimba un covor intr-un living. Presupune multa spartura si mult praf. Astfel, o placa de buna calitate, portelanata, bine calibrata, dar si cu o textura eleganta, nu va fi ieftina, insa va fi durabila. Aceasta cu siguranta nu se va schimba foarte multi ani. In asa fel ne putem da seama de faptul ca investiatia a fost una foarte buna.

Daca esti în cautarea unor idei ingenioase pentru designul de interior al baii tale, Dizen iti arata cateva exemple, pe care le poti pune în practica foarte simplu.

Contacteaza DIZEN STUDIO pentru toate proiectele tale de design interior si te asiguram ca limita de timp impusa de tine va deveni prioritatea noastra!

DESIGN INTERIOR BAIEDESIGN INTERIOR BAIE