DESIGN INTERIOR: TIPS AND TRICKS CA UN SPATIU INTERIOR SA PARA MAI MARE

DESIGN INTERIOR: TIPS AND TRICKS CA UN SPATIU INTERIOR SA PARA MAI MARE

Salutare prieteni ai DIZEN-ului!

Am hotarat sa scriu acest articol deoarece la multe proiecte, clientii imi adreseaza intrebarea magica:

Oare cum pot sa fac aceasta camera sa para mai mare?”

Un raspuns foarte sincer: fizic evident ca nu ai cum, deoarece este destul de dificil sa se mute peretii ( nu imposibil).

Reteta exacta nu exista; insa un designer de interior in urma analizei spatiului iti poate oferi anumite solutii . Acestea vor crea senzatia de un spatiu mai mare, generos si respirabil.

In functie de camera pe care o ai, am sa iti dau cateva sfaturi de baza, ce te vor ajuta in proiectul tau de design interior.

Incearca urmatoarele propuneri pentru a da senzatia ca spatiul este mai mare:

1. ORDINE

In orice spatiu este importanta ordinea si organizarea. Daca nu esti o persoana foarte ordonata incearca sa nu lasi perne aruncate sau diverse obiecte uitate in diferite locuri.

2. CAT MAI PUTINE LUCRURI LA VEDERE

Ascunde cartile, maruntisurile, o parte din obiectele decorative. Chiar daca primesti cadoruri sau ai suveniruri din calatorii, incearca sa selectezi din ele. Pastreaza la vedere doar ce iti este mai drag.

3. PUTINE OBIECTE DECORATIVE

Nu cumpara multe obiecte decorative. Tentatia cand intri intr-un magazin de decoratiuni este sa cumperi multe obiecte. Ai senzatia ca iti plac toate. Selecteaza 3-4 care iti plac mai mult, achizitioneaza-le si nu incarca spatiul.

4. DECOR DESCHIS LA CULOARE

Selecteaza obiectele de decor cat mai apropiate de cromatica interiorului tau. Un obiect decorativ nu trebuie neaparat sa fie colorat sa iasa in evidenta. Pentru a da senzatia de spatiu, fara ca acesta sa para gol, pune obiecte dechise si apropiate de culorile folosite. Poti cere sfatul unui designer de interior.

5. CULORILE si TEXTURILE PERETILOR / TAVAN

Incearca sa folosesti pentru pereti si tavan cat mai mult alb.

Daca nu esti un mare admirator al albului, poti sa folosesti o culoare extrem de pastelata la pereti, apropiata de alb.

Poti sa mai “trisezi”: daca folosesti un tapet texturat din fibra de sticla, vopsit alb . Astfel datorita texturii, acel alb imaculat se va mai “colora”.

6. PLACARE PERETI

Daca totusi nu esti convins sa zugravesti peretii in alb sau alta culoare, pentru ca “arata prea sec”, poti placa peretii cu panouri din MDF sau PAL. Foloseste culori deschise. Placarea este metoda foarte eleganta . Pentru acest procedeu sa iei in considerare costurile. In urma unui proiect de mobilier realizat de un designer de interior, poti obtine oferta de pret exacta.

7. LINII DE LUMINA

Te invit sa parcurgi proiectele de design interior DIZEN STUDIO click aici.

In proiectele noastre regasesti foarte des folosita linia de lumina.

O sa observi faptul ca o linie de lumina led relaxeza atmosfera unui spatiu mic. Linia de lumina ofera personalitate, face camera mai mare, nu incarca, creeaza iluzia de spatiu larg si in functie de geometria folosita are rol chiar decorativ.

In plus este o solutie relativ economica.

8. TAVANUL DE BARISOL

Lumina intr-un spatiu este foarte importanta. Este bine sa ai minim 2 surse de lumina. Nu uita ca proiectul tau de design interior sa includa instalatia electrica completa si atent gandita.

Lumina te face sa zambesti si te incarca.

Cand simti ca doresti spatiu mult, foloseste iluminatul de tavan tip barisol. Acesta membrana pozitionata uniform pe tavan iti va da senzatia ca incaperea este cu cel putin 20-30 cm mai inalta.

9. ALEGE MOBILIER CU LINII CURATE

Mobilierul ideal este proiectat cu forme cat mai “curate” si aliniamente la fronturi. Daca iti doresti spatii deschise de depozitare, incearca sa le incluzi doar in zonele “cheie” care simti ca te plictisesc. Acolo poti include un chenar , un cadru, o polita cu rol atat decorativ dar si util pentru anumite obiecte.

La partea de culori pentru mobilier: tot culori deschise iti recomand.

design interior bucatarie

Canapeaua, patul, fotoliile: alege aceste obiecte pe picioare si distantate de pardoseala. Alege forme simple și încearcă să verifici daca dimensiunile acestora sunt adaptate/potrivite spatiului tau. Nu uita ca un proiect de design interior trebuie obligatoriu sa includa un plan de mobilare.

10. FOLOSESTE REFLEXII

In functie de încaperea care doresti sa para mai mare, foloseste si materiale ce ofera reflexii.

Intr-un dormitor, poti integra o linie verticala mai accetuata cu o foaie de oglinda.

Intr-o baie : foloseste multa sticla si panouri mari de oglinda.

Intr-o bucatarie: incearca materiale cu reflexii fie pe pardoseala, fie pe blat, fie anumite fronturi ale mobilierului.

Insa te rog nici sa nu exagerezi cu acestea, pentru a nu obtine un kitsch.

11. CENTRUL CAMEREI CAT MAI LIBER

Indiferent care este functiunea unei incaperi, daca aceasta este de dimensiuni mai mici, incearca sa faci astfel incat centrul acesteia de fie cat mai gol.

Canapeaua, patul, masa, biroul etc sa fie cat mai apropiate de perete ( lasa spatiu; minim necesar). Pe centru daca este nevoie sa mobiliezi, cauta mobilier cat mai transparent ( fie cu sticla, fie un mobilier ce sa permita vizual trecerea spre peretele opus).

12. AI GRIJA LA TEXTURI si FORME

Vrei un spatiu sa para mai mare? Incearca sa folosesti texturi cat mai uniforme. Evita placari cu forme iesite in relief ( 3D) sau texturi incarcate.

Vrei un tapet? Super! Alege un tapet cat mai curat geometric.

Vrei un covor? Orienteaza-te covoare model uni.

Pardoseala? Cumpara un parchet sau o gresie cu o textura cat mai uniforma.

Mobilierul: nu exagera cu prea multe “cuburi“ pe pereti.

13. NU FOLOSI DRAPERII

Daca ai posibilitatea de a obtura vizibilitatea la interior prin alte metode, incearca sa folosesti doar o perdea. Va da spatiului mai multa deschidere si luminozitate.

In cazul in care nu ai incotro, foloseste draperii cat mai deschise la culoare ( chiar blackout).

 

Tu ce idei ai folosit pana acum? Scrie-ne sa invatam impreuna.

Iti doresti un proiect creativ cu un designer de interior?

In proiectele Dizen Studio se regaseste minimalimul deoarece suntem pasionati de minimalism.

Tu ce stil preferi? Minimalism? Insemna ca esti Dizen!

Contacteaza DIZEN STUDIO pentru toate proiectele tale de design interior si te asiguram ca limita de timp impusa de tine va deveni prioritatea noastra!