DESIGNUL DE INTERIOR – GRIUL – PUTERE, SOBRIETATE, ECHILIBRU

Salutare prieteni ai DIZEN-ului!

De curand stateam de vorba cu un client Dizen si ma intreba ce se intampla cu gri-ul in design-ul de interior? Nu a fost primul client care mi-a adresat aceasta intrebare.

Mai toate retelele furnizeaza si prezinta imagini interioare unde gri-ul este vesnic prezent. Ce se intampla cu acest gri? Sa folosim gri intr-un proiect de design interior? Dar oare va fi ok in timp? Si lista de intrebari o putem continua, insa as dori focusare pe raspunsuri.

Da! Da! Da!

Este ultimul trend in designul de interior folosit de o perioada incoace, iar ca si parere personala acest trend va fi in topul tendintelor inca foarte mult timp.

Ca si arhitect, iubesc enorm gri-ul si recomand folosirea acestuia in toate proiectele de design interior, indiferent ca discutam despre realizarea unui proiect de design interior rezidential ( case, apartamente) sau comercial ( birouri, restaurante, bistro, sali de sport, cabinete medicale etc).

De ce recomand?

01. GRI-UL ESTE TOPUL TENDINTELOR

Acum 10-15 ani a fost o adevarata isterie in designul de interior cu bej/crem/ivory. Ma bucur extrem de mult faptul ca s-a depasit acest moment, iar gri-ul a ajuns la putere.

Gri este o culoare neutra ca si definitie, insa extrem de adaptabil si flexibil: aici ma refer la paleta de culori si sutele de combinatii care se pot obtine din gri. Combinatiile de gri reprezinta griul amestecat cu o culoare, astfel sa obtinem un gri colorat (pigmentat): gri cu tenta verzuie, gri cu tenta albastruie, gri cu tenta bej, gri mai deschis, gri mai inchis cu alta tenta etc.

Cu griul te poti juca in absolut orice spatiu: in design-ul de interior la un apartament, in design-ul de interior la o casa, in design-ul de interior la un spatiu de birouri, bistro, cabinet medical etc.

02. VERSATILITATE MAXIMA

Neutralitatea acestei culori in design-ul de interior este cel mai mare plus, deoarece ne permite prin tonul folosit, sa armonizam interiorul cu majoritatea culorilor.

Este suficient sa luam orice paletar de culori existent de la orice furnizor pentru a ne convinge cate tonuri se pot realiza prin gri.

Mai mult, poate sa satisfaca obsolut orice preferinta si orice incapere. Alte combinatii cu gri: gri cu albastru inchis, gri cu violet, gri si rosul pentru pasiune, gri cu bej pentru o atmosfera linistitoare. O alta combinatie interesanta ar fi combinarea griului cu verde masliniu si maro.

03. GRI-UL IN COMBINATIE CU PIATRA, LEMN, BETON, TEXTIL

Lemn natur, stejar, nuc, marmura, piatra naturala, travertin etc + GRI = PERFECT BROTHERS.

De la foarte multi clienti aud: imi doresc un design cald, curat, nu incarcat, minimalist, dar nu rece. Probabil te regasesti in aceasta descriere.

Incerca aceaste combinatii propuse la interiorul tau si rezultatul este exact cel dorit.

04. ADAPTABILITATEA IN TIMP

Oare cum va fi peste cativa ani? Daca ma plictisesc de gri? Oare va mai fi in trend? Nu este rece?

Ca si definitie, noi ca oameni suntem intr-o continua cautare si schimbare.

Inevitabil, asa cum ne schimbam garderoba, in timp vom dori sa facem anumite schimbari la interiorul nostru.

Avand in vedere tendintele actuale din ce in ce mai industriale si mai tech, griul va fi inca foarte mult timp in trend, bineinteles combinat cu alte culori sau chiar combinatia cu alb si negru.

Sansa sa te plictisesti de o alta culoare este cu 80% mai ridicata, decat sa te plictisesti de gri. La cat de versatil este, lasa griul unde este asezat intr-o incapere si poti vii cu interventii de culoare pe alte obiecte usor de inlocuit. Astfel nu te va plictisi.

05. IDENTITATEA GRIULUI

PUTERE: Fie folosit pe perete, integrat in mobilier, in obiectele de decor, gri-ul mereu va reusi sa scoata in valoare personalitatea incaperii si sa ne surprinda cu “WOOOW”.

SOBRIETATE: Dupa ce vom vedea griul integrat in designul interior al oricarei incaperi, bine pozitionat si in armonie cu toate obiectele, va rezulta imaginea eleganta, sobra, dar si povestea linistitoare transmisa prin conceptul de design.

ECHILIBRU: avantajul de a fi combinat cu orice culoare, ne ofera posibilitatea sa sa personalizam si sa armonizam orice spatiu in design-ul de interior.

Contacteaza DIZEN STUDIO pentru toate proiectele tale de design interior si te asiguram ca limita de timp impusa de tine va deveni prioritatea noastra!

Sursa imaginilor : pinterest.com