UN PROIECT DE  DESIGN INTERIOR

UN PROIECT DE DESIGN INTERIOR

Salutare prieteni ai DIZEN-ului!

Suntem in 2020, perioada in care ne putem considera extrem de norocosi pentru usurinta prin care putem avea acces la informatia ce se afla la un click distanta. Cand dorim sa amenajam un spatiu, sa cautam un produs sau chiar sa ne documentam asupra noilor trend-uri, asupra preturilor actuale, primul pas, pe care majoritatea clientilor il fac, este de a da search pe Google.

Saptamanal primim cereri de oferte din partea clientilor pentru realizarea proiectelor de design interior la diverse spatii, cereri la care revenim cu raspunsuri foarte promte si clar explicate.

Un design interior reusit nu poate fi realizat decat de un expert in domeniu, care a urmat cursuri sau a facut o facultate de profil : Arhitectura sau Arte Plastice.

Primul aspect de care trebuie tinut cont este faptul ca orice spatiu, oricat de mic sau mare, oricat de vechi sau nou, va fi TOTAL transformat daca un specialist este lasat sa intervIna, iar apoi creativitatea sa isi faca loc.

Ulterior, urmeaza intrebarea magica: CE PRESUPUNE UN PROIECT DE DESIGN INTERIOR?

Inainte de a cere orice oferta de pret pentru realizarea unui proiect de design interior este foarte important sa avem o idee despre bugetul estimativ care se doreste a fi investit in amenajarea spatiului. Aici doresc sa punctez faptul ca un spatiu poate fi amenajat si cu 10.000 Euro, dar si cu 100.000 Euro. Acest buget estimativ trebuie comunicat arhitectului, deoarece proiectul va afi adaptat in functie de acesta. In paralel trebuie stabilit cat mai exact stilul dorit ( minimalist, modern, industrial, clasic, rustic etc) deoarece si stilul dorit va influenta bugetul.

Nu este suficient sa stabilim doar cati mp are spatiul, deoarece in acel spatiu se vor face investitii.

PASII UNUI PROIECT DE DESIGN INTERIOR:

  1. INTALNIREA CU ARHITECTUL / DESIGNER-UL – este pasul in care se stabileste tema de proiectare: spatiul studiat, functionalitatea si stilul dorit. Datorita proiectelor de design interior online / la distanta aceate intalniri se materializeaza fie intr-un video call sau simple call.

Acest pas puncteaza toate detaliile, doleantele si solicitarile clientului. Astfel, toate detaliile sunt puse cap la cap sa genereze volumul si timpul de lucru necesar ealizarii proiectului de design interior.

  1. DOCUMENTAREA: Se va face pentru a intelege stilul, gama cromatica, materialele, dar si ambianta pe care trebuie sa o propuneti. Această etapa presupune, deasemenea si gasirea unui concept: acel ceva care va diferentia proiectul de celelalte amenajari. Poate un fototapet personalizat / placare decorativa / un element de design regasit pe un perete etc, Acest laitmotiv- personalizarea – va fi regasita în toată casa in ideea de a crea un stil unitar. Acest aspect ii distinge pe designeri buni de cei de duzina / fara experienta. Documentarea consta dintr-o selectie de poze trimise catre client.

  1. OFERTA DE PRET: in cazul Dizen Studio, oferta de pret este trimisa pe e-mail, indiferent de locatia unde se afla proiectul, aceasta incluzand toate detaliile si aspectele ce vor fi dezvoltate punctual in proiect ( ce se vor regasi si in descrierea de mai jos). Dupa acceptul primit de la client, se va realiza contractul.
  1. PROGRAMAREA PROIECTULUI: Pentru a diminua intercalarea proiectelor, este recomandata programarea din timp a tuturor proiectelor, ceea ce ofera implicare si atentie maxima asupra tuturor contractelor aflate in desfasurare . Impreuna cu clientul se va putea stabili exact data la care se va da startul la proiectul de design interior, in functie de urgenta acestuia. Cu cat mai repede se decide clientul, cu atat mai repede se va incepe proiectul.
  1. ETAPE PROIECT DESIGN INTERIOR

ETAPA 01 – Releveul si pozele din santier / spatiu

ETAPA 02 – Conceptul de design

ETAPA 03 – Proiectul 3D

ETAPA 04 – Proiectul tehnic

ETAPA 05 – Executia / startul lucrarilor

ETAPA 06 – Asistenta de santier

Toate aceste etape le gasiti dezvolate pe site https://www.dizen.ro/blog/ , astfel incat sa va puteti familiariza cu ele.

Dupa finalizarea proiectului de design interior, Dizen Studio ofera tuturor clientilor asitenta si recomandari (furnizori si echipe de executie), Toate materialele alese , recomandate si propuse in proiect se vor regasi in mod realist si fizic la furnizori.

Asistenta de santier oferita ulterior, este etapa in care asiguram implementarea correcta a proiectului de design interior .

ARHITECTUL NU ESTE UN ROBOTEL CARE FURNIZEAZA SERVICII LA CLICK

Pe tot parcursul proiectului incepand de la realizarea, implementarea si finalizarea acestuia, relatia client – arhitect devine foarte stransa. Mai mult, arhitectul este persoana care stie tot ce se intampla in acel spatiu ( incepand de la “secretele” casei / spatiului, pana la partea electrica, ce se afla in pereti etc).

Este extrem de imporant ca un client sa fie o persoana deschisa, sa transmita cat mai clar si corect informatiile. Toata deschiderea clientilor ajuta extrem de mult la un flow si un rezultat extrem de bun al proiecului de design interior: CLIENTI MULTUMITI.

Un client multumit, pentru un arhitect reprezinta implicarea maxima in proiectul de design interior de a le cunoaste pe toate si pregatit in orice moment sa gaseasca solutii.

UN PROIECT DE DESIGN INTERIOR = INTERVENTIA UN SPECIALIST PE UN ANUME SPATIU, UN SPECIALIST LANGA TINE, PE SFATUL CARUIA POTI CONTA , AVANDU-L APROAPE. STARTUL PE DRUMUL DESIGNULUI DE INTERIOR PORNESTE DE LA NEVOILE CLIENTULUI.